Dokumentumok

Alapvető szerkesztési lehetőségek

    • Dokumentum, Táblázatkezelő, és prezentációs lehetőségek.
    • Egyedi funkciók, mint például formok a táblázatkezelőkben, vagy online prezentációk lebonyolítása.

Együttműködésre fókuszálva

    • Valós idejű dokumentum szerkesztés
    • Dokumentumok hozzáférési szabályozása, felhasználókra, csoportokra

Valós idejű, párhuzamos szerkesztés: Több felhasználó szerkesztheti egy időben ugyanazt az interneten tárolt fájlt. Valós idejű közös munka végezhető belsős munkatársakkal vagy – meghívás útján – külső partnerekkel és ügyfelekkel.

A fájlmellékletek kiküszöbölése: A verziókövetés egyszerű, hiszen minden munkatárs az adott dokumentum egyazon internetes példányán dolgozik. A program minden módosítást ment, rendszerez és helyreállíthatóvá tesz.

Dokumentumok beágyazása weboldalakba: A dokumentumok, a táblázatok és a bemutatók néhány kattintással megjeleníthetők a Google Webhelyekben. A program által biztosított HTML-kód használatával a prezentációk egyszerűen beágyazhatók webhelyekbe, intranetes helyekbe vagy blogokba.

Előadás és közzététel az interneten: Prezentációit egy nyitott böngészőablakon keresztül előadhatja távoli közönségeknek, dokumentumait és táblázatait pedig belső weboldalakként közzéteheti, így munkatársai egyszerűen megtekinthetik őket.

Egyszerűen elkészíthető felmérések és internetes űrlapok: A Google Táblázatok űrlapkészítő funkciója segítségével a felhasználók könnyűszerrel létrehozhatnak űrlapokat, amelyekkel felmérésekhez gyűjthetnek adatokat, regisztrációs információkat kérhetnek, vagy más olyan feladatokat végezhetnek, amelyekhez űrlapra van szükség. Ezek az űrlapok weboldalakként közzétehetők, dokumentumokba ágyazhatók vagy e-mail üzenetként továbbíthatók. Az űrlapokon megadott adatok automatikusan feltöltik a velük társított táblázatokat.

Előre elkészített, személyre szabható sablonok használata: A Google Dokumentumok sablontárában egyszerűen elérhetők és megoszthatók professzionálisan tervezett dokumentumsablonok, például névjegykártyák, levélfejlécek, munkaidő-nyilvántartások és egyebek.

Fájlok internetes elérése és kezelése: A Google Dokumentumokkal készített összes fájl (dokumentum, táblázat és prezentáció) elérhető és kereshető az interneten, az arra jogosult felhasználók pedig bárhonnan, akár mobileszközről (például BlackBerry és iPhone készülékről) is hozzáférhetnek fájljaikhoz.

Zökkenőmentes munka a hagyományos fájlformátumokkal: A hagyományos formátumok (például .doc, .xls, .csv, .ppt, .txt, .html és .pdf) importáláshoz, exportáláshoz, közös szerkesztéshez és közzétételhez egyaránt használhatók.